Urolog/gynækolog på nettet

Internettet kan anvendes til utrolig mange ting. Udover at se videoer, lytte til musik eller shoppe kan internettet anvendes til sundhed og fremme af sundhed. Det kan være søgning af information eller et sted, hvor man kan stille spørgsmål eller komme i kontakt med kompetente personer for at få svar eller hjælp til en diagnose.

En udvikling, som man har kunnet se, er, at hjemmesider og portaler ikke bare er et sted, hvor individer kan finde oplysende artikler om sygdomme og helbred. Mange websteder giver også muligheden for at stille spørgsmål til kompetente personer. Derudover er der dukket onlineklinikker op, hvor man kan få kontakt med læger og gennemføre diagnostiske test for at få hjælp til diagnoser. Du kan også købe egnede lægemidler hos mange onlineklinikker. Urologi og gynækologi er to af mange discipliner indenfor sundhedssektoren, som drager nytte af internettet. Nedenfor er links til to af Europas førende online klinikker.
Euroclinix.dk
121doc.dk

Anvendelsesområder
Mange informationssider på internettet har fokus på eller har store sektioner, som er dedikerede til, gynækologi eller urologi. Udover mange informative artikler findes der ofte sektioner med ofte stille spørgsmål og svar samt mulighed for at stille spørgsmål.

Den findes et antal af websteder og portaler af denne slags. Nogle af dem er store sider, som beskæftiger sig med sundhedspleje og sygdomsbehandling som fx vejledning, doktorer og onlinemedicin for blot at nævne nogle få. Andre sider er specialiserede i gynækologi, urologi eller intime problemer. En del sider giver dig også muligheden for at bestille en tid til konsultation med en gynækolog eller urolog via hjemmesiden.

Denne slags websteder er udemærkede at anvende som et supplement til læger, sygehuse eller oplysninger via telefon. Du kan få svar og stille spørgsmål, og du kan få mængder af information om problemer, som er relaterede til urologi og gynækologi.

Onlineklinikker er en videreudvikling af onlineapoteket, som kombinerer et par koncepter:

  • På deres websteder kan du finde udførlig information om sygdomme, hvordan de behandles, hvilke lægemidler, som kan anvendes, og beskrivelser af symptomer.
  • De giver også i de flest tilfælde mulighed for at stille spørgsmål til kompetente personer som læger og sygeplejersker. Nogle har endda livechat.
  • Udover at få information og komme i kontakt med kompetente personer, kan du også købe det rigtige lægemiddel til behandling af dit problem.
  • For at købe receptpligtige lægemidler skal du igennem en såkaldt onlinekonsultation. Det består ofte i, at du skal besvare en omfattende spørgsmålsformular eller svare på spørgsmål, som stilles af onlineklinikkens personale. Konsultationen er grundig og omhyggelig for at værne om patientens sikkerhed.
  • Alle svar fra en onlinekonsultation gennemses nøje af læger inden købet af lægemidlet godkendes for at sikre, at den rigtige behandling udskrives.

Du kan også finde både information og egnede behandlinger af mange af de almindeligste problemer, som vedrører gynækologi eller urologi, på onlineklinikker.

Husk på
Urologen eller gynækologen på nettet og hos onlineklinikker er gode ressourcer og udemærkede supplementer til det almindelige sundhedsvæsen, men de kan ikke erstatte det. Ved mange problemer, som kræver, at du kontakter en urolog eller gynækolog, er en grundig udredning af en læge at foretrække. Den findes mange variabler og faktorer, som påvirker sygdomme og problemer, så det er ikke altid muligt, at drage en konklusion ud fra observerede symptomer eller basere en diagnose på, hvordan du bevarer spørgsmål.